2 Mayıs 2010 Pazar

Scream 4- Çığlık 4 (2011)

Korku sinemasının kan kaybettiği hatta unutulduğu bir dönemde Wes Craven, senaryosunu Kevin Williams'ın yazdığı "Çığlık"la bu türü yeniden moda haline getirdi. Daha önceki korku filmleriyle dalga geçerek bir yandan parodi yaparken, bir yandan kokutmayı da başaran "Çığlık"ın başarısının ardından devam bölümleride hemen geldi. Aradan geçen 15 yılın sonunda 2011 de serinin son filmi "Çığlık 4" gösterime girecek. Filmin yayınlanan posterine baktığımızda korku filminde hayatta kalmak isteyenler için yeni kurallar geleceğini anlıyoruz. Vizyona girdiği dönemde Neve Campell'ı yeni Jamie Lee Curtis olarak gösterenler olmuştu. Yeni çığlık kraliçesi olan Neve Campbell son filmde yine başrolde olacak. Diğer bölümlerdeki baş karakterlerin yanında göreceğimiz farklı isimlerinde olduğu 4.filmin senaryosunu, yine ilk filmin ve "Ne yaptığını Biliyorum" filminin de senaryosunu yazan zeki senarist Kevin Williams yazmış. Sidney'in başına gelecekleri görmek için sabırsızlanıyoruz.

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Survival of the Dead (2010)

Geçen zamanla birlikte gelişen zombi filmlerinde, hızlı koşan ve vahşi zombiler varken Romero'nun yavaş zombilerini merakla bekleyenlere duyurulur. Serinin her filminde bir şeyi eleştiren yönetmen, zombi filmlerinden ekmek yemeğe kaldığı yerden devam ediyor. Bir de hızlı yaşadığımız şu çağda zombilerini hızlandırsa keyfine doyum olmaz. Survival of the Dead yakında vizyonda.

Buried (2010)

Karanlıkta uyanan bir adam, cep telefonundan 911'i arar. Nerede olduğunu bilememektedir. Son hatırladığı şey kafasına vurulmasıdır. Telefon kapanır. Çakmağını çıkarır ve bir tabutta olduğunu anlar. Ryan Reynolds'un oynadığı bir kapalı mekan filmi. Konusu oldukça ilgi çekici. Merakla bekliyoruz.