21 Nisan 2010 Çarşamba

THE HUMAN CENTIPEDE (2009)

Bizde gösterime henüz girmeyen The Human Centipede, seyirliği zor bir film gibi duruyor. Film, iki Amerikalı turist kızın, insanların bedenlerini kullanarak korkunç çalışmalar yapan Alman bir adamın evine sığınmaları sonucu yaşadıkları şiddetleri anlatıyor. Tom Six filmin devamını getirmeyi planlıyor olmalı zira filmin tam adın da first Sequence yazıyor. Filmden bir sahneyi aşağıda görebilirsiniz.


17 Nisan 2010 Cumartesi

Resident Evil: Afterlife - Ölümcül deney 4-3D (2010)

Başarılı bilgisayar oyunu "Resident Evil"ın 2002'de sinema uyarlaması büyük beğeni toplayınca devam filmleri de hemen ardından geldi. Başarının en büyük sebeplerinden biri de, özellikle artık "Redident Evil" filmleri dışında perdede pek göremediğimiz Milla Jovovich'in, filmdeki Alice rolüne çok yakıştırılması. Serinin 4.filmi olan "Afterlife" 3. filmin tam bittiği yerden devam edecek. Alice'in rol arkadaşı ise "Heroes", Son Durak" ve "Resident Evil"in 3.bölümünde de rol alan Ali Larter olacak. Amerika'da 10 Eylül 2010'da 3 boyutlu olarak gösterime girecek olan film, umarız 3D teknolojisi ile Umberalla şirketinin sebep olduğu felaketin önüne geçer. Filmin fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.

Rec 2 - 2009

İspanyol korku sinemasının gelişme kaydetmesinde büyük pay sahibi olan Jaume Balagueró'nun 2007 yılında çektiği "Rec" filminin devamı olan "Rec 2" gösterime girdi. İlk filmin kaldığı yerden devam eden film, hikayeyi ve salgın hastalığın kaynağını ruhani güçlere bağlayarak bazılarını hayal kırıklığına uğratsa da, çok zekice ve korkutucu sahneleri de içinde barındırıyor. Daha önceki bölümde muhabir olan Angela'nın akıbetini de öğreniyoruz. "Blair Cadısı" gibi filmlerin kamera kullanma tekniğininden yararlanan "Rec" gibi "Rec 2"de aynı tekniği filmin başarısına hizmet etmek için kullanıyor. İlk filmde olup bitenlerin ardından birkaç dakika geçmeden, ararştırma yapmak için apartmana gelen doktor ve bir grup özel timi içeride korku dolu dakikalar beklerken bize de seyri düşüyor. Bakalım İspanyol korku sineması Rec 3'ü bizimle buluşturacak mı?


12 Nisan 2010 Pazartesi

Piranha 3-D - Pirana (2010)

Olay yaratan ve izlemesi zor "Yüksek Tansiyon (Haute Tension)" filminin ardından, "Tepenin gözleri" filminin yeniden çevrimini başarıyla yöneten Alexandre Aja, "Aynalar" filmiyle beklenen etkiyi verememişti. Dimension şirketi, 1978 yapımı "Pirana"nın yeniden çevrimini yönetmesi için Alexandre Aja'yı seçti. "Sevgililer günü katliamı", "Son Durak 4" gibi filmlerin ardından 3D özelliğe sahip başka bir korku filmi olan "Pirana" nın ABD gösterim tarihi 27 Ağustos. Akıllı olan hayvanların katile dönüştüğü filmlere bir yenisi eklenirken, set fotoğrafları kanlı olan film, bakalım Aja hayranlarını sevindirecek mi?
Fragmanı aşağıda izleyebilirsiniz.